Spanish Teaching, Our blog for teachers and students of Spanish

Home Page » Post

« Next Article: ¡Qué pasa in Salamanca?
» Previous Article: Where's Fidel?

Tuesday, October 18, 2005 (read 1505 times)
 

La Cumbre Iberoamericana

by Mirjam

De top van de latijns amerikaanse landen die elk jaar plaats vindt, vond vorige week plaats in Salamanca. De staatshoofden van 22 landen zijn hier bij elkaar gekomen en ook waren Kofi Annan en de koning en koningin van Spanje er! Fidel Castro zou ook komen, maar hij was er niet! Hij had op het laatste moment afgezegd. Vanaf vorige week maandag was het centrum afgezet en mochten er geen auto's rijden, overal liep politie rond. Er zijn zelfs politie machten uit andere plaatsen gekomen omdat er in Salamanca geen gespecialiseerd team was!

Maandag avond liep ik rond in het oude centrum en er was nogal veel politie en er kwam steeds meer, dus ik bleef daar maar een beetje rondlopen in de hoop op een glimp van de koning voor het geval dat hij zou komen. Na een tijdje kwamen er grote touringbussen aanrijden met nog meer politie en er stond een cameraploeg klaar en fotografen toen de ministers uit de bussen stapten. Ik herkende niemand maar vond het toch erg interessant!

Vrijdag ochtend om 10 uur stonden we op Plaza Mayor om naar de aankomst van alle presidenten en ministers te kijken en natuurlijk Rey Juan Carlos en Reina Sofia! Helaas konden we niet alles even goed zien doordat we niet helemaal vooraan stonden. Het regende, dus alle paraplu's zaten ook nog eens in de weg! Gelukkig gingen ze later allemaal op het balkon onder de klok staan en konden we ze goed bekijken! En foto's maken natuurlijk! Na een paar minuten verdwenen ze weer naar binnen en liep Plaza Mayor langzaam leeg …

Toen wij ook weg wilden gaan, zagen we dat een groepje zich had verzameld om een bekende spaanse tv presentator die vanaf een balkonnetje verslag had gedaan van het hele spektakel. Wij kenden hem niet, maar toch zijn we maar even gaan kijken …en we mochten zelfs met hem op de foto! Lucky us!



Keywords: salamanca,news

Comments

1 » Anonymous (on Monday, January 10, 2011) said:

¡Qué interesante! Me gustaría que mis estudiantes también viajaran a España a estudiar más español.

« Next Article: ¡Qué pasa in Salamanca?

» Previous Article: Where's Fidel?