Spanish Teaching, Our blog for teachers and students of Spanish

Home Page » Post

« Next Article: Adquisición de Segundas Lenguas - Second Language Adquisition
» Previous Article: Teaching and writing

Tuesday, August 16, 2005 (read 763 times)
 

Spanish in Madrid.... Part 3

by Olga

Last Monday was a holiday in Spain, so we had a long break this weekend. And what did I do: I went to Andalusia! In don Quijote I had seen an announcement for this trip, organized by a students' association in Madrid. Four days in the (warmer than warm) south of Spain: Granada, Seville, Cordoba, I was ready to go!

We arrived in Granada Friday night, and Saturday started with a guided tour through the Alhambra and the area of Albaicin. It was really pretty, I went there before in wintertime, but now it was so different with all the flourishing trees and flowers. The Alhambra is an impressive piece of history, and the Moorish influences are obvious. The Alhambra gardens are also definitely worth a visit. The Albaicin is the old, Moorish area, and consists of small streets, tiny, little houses, and many little, colourful shops.

After lunch our trip continued to Seville, where we arrived around 7 at night. I immediately fell in love with this city, all the tiny little streets, the white houses, the flowers, the little parks, music in the streets… At night we had a Spanish dinner and we went out.

Sunday we had more time to sleep in, and we got our breakfast at bed! After, we got a tour through the city and my friends and I did a horse & buggy ride through the old city centre, that was amazing! At night we went to a typical Andalusia flamenco show, which was very impressive. The next day we visited the cathedral and climbed the Giralda (tower), and via a visit to the Great Mosque in Cordoba, we got back in Madrid at Monday night.

I was exhausted but the weekend was great fun, and I made some new, international friendships!

Afgelopen maandag was een vrije dag in Spanje, dus we hadden een lang weekend vrij van school. En wat heb ik gedaan: ik ben een weekend naar Andalucië geweest. Bij don Quijote had ik een aankondiging gezien van een soort studentenvereniging die deze reis organiseerde en ik was nog net op tijd met inschrijven. Vier dagen naar het (nog warmere) zuiden: Granada, Sevilla en Cordoba, dat zag ik wel zitten!!

Vrijdagavond kwamen we aan in Granada en zaterdagmorgen begon met een rondleiding door het Alhambra en de wijk Albaicin. Heel erg mooi, ik was er deze winter al geweest maar un alles in bloei stond zag het er echt heel anders uit. Het Alhambra is echt een schitterend stuk geschiedenis, en de Moorse invloeden zijn duidelijk zichtbaar. De tuinen van het Alhambra zijn ook zeker een bezoekje waard. Albaicin is de oude, Moorse wijk in Granada en bestaat uit smalle straatjes, kleine huisjes, en kleine, kleurrijke winkeltjes.

Na de lunch ging de reis verder naar Sevilla waar we zaterdag rond 19.00 arriveerden. Ik was echt meteen al verliefd op deze stad, zo gezellig! Allemaal kleine, smalle straatjes, witte huisjes, veel bloemen en parkjes, en overal muziek op straat. Echt leuk! Die avond kregen we een uitgebreid diner en zijn we gaan stappen.

Zondag konden we gelukkig een beetje uitslapen en kregen we ontbijt op bed. Daarna kregen we een rondleiding door de stad en'smiddags ben ik met een para meiden met paard en wagen door het oude centrum getourd, erg leuk. Die avond zijn we ook nog naar een Flamenco show geweest. Maandagochtend hebben we de kathedraal bezocht en de Giralda(toren) beklommen, en toen zijn we'smiddags via een bezoek aan de grote moskee in Cordoba weer teruggereden naar Madrid.Ik was heel gaar, maar het was een superleuk weekend, en ik heb er weer een aantal leuke, internationale vrienden aan overgehouden!


Keywords: seville,madrid,diaries

Comments

No comments found.

« Next Article: Adquisición de Segundas Lenguas - Second Language Adquisition

» Previous Article: Teaching and writing