Spanish Teaching, Our blog for teachers and students of Spanish

Home Page » Post

« Next Article: Job Opportunities
» Previous Article: State Educational Loan Fund (Lånekassen)

Friday, June 9, 2006 (read 1302 times)
 

Real Federación Española de Fútbol

by Bas

Spanje en WK's is eigenlijk nog nooit een goed huwelijk geweest. Het beste resultaat stamt alweer uit 1950 (4e plaats). Het probleem is dat Spanje nog nooit een hecht team heeft gehad. De oorzaken? De verschillende bevolkingsgroepen, Spanjaarden tegenover Basken en Catalanen? Misschien zijn de spelers van aartsvijanden Real Madrid en Barcelona in het Spaanse elftal niet bereid om voor elkaar te werken? één ding is zeker, aan kwaliteit kan het niet liggen want deze is er altijd geweest binnen het Spaanse voetbal. Emilio Butragueño, Josep Guardiola, Raúl, stuk voor stuk spelers van wereldniveau die eigenlijk nooit op een WK hun kunsten hebben kunnen vertonen. Tevens heeft Spanje een kwartfinale trauma, van de laatste vijf WK's werd Spanje 3 keer in de kwartfinale uitgeschakeld (1986, 1994, 2002), één keer in de achtste finale (1990) en in 1998 overleefde Spanje zelfs de eerste ronde niet.

Hoe zal het in 2006 gaan? Spanje heeft wederom één van de sterkste selecties met spelers die spelen bij de beste clubs in de meest aansprekende competities. Toch zijn er een aantal dingen anders. Allereerst heeft de huidige bondscoach Luis Aragoneses een nieuwe weg ingeslagen door veel nieuwe jonge getalenteerde spelers aan de selectie toe te voegen. Fernando Torres (Atlético Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), José Antonio Reyes (Arsenal), Asier del Horno (Chelsea) zijn slechts enkele voorbeelden van een hele lichting nieuw talent die het zullen moeten gaan doen komende zomer. Ten tweede is het niet Real Madrid of Barcelona dat hofleverancier is van de Spaanse nationale ploeg, maar het Engelse Liverpool levert nu de meeste spelers aan het elftal. De huidige winnaar van de Champions League heeft zes Spaanse spelers in haar selectie zitten. Misschien zijn dit wel de veranderingen waar de Spaanse nationale ploeg van gaat profiteren. Toch kent Spanje een aantal tegenslagen, zo gaat het zeker Juan Carlos Valerón (Deportivo La Coruña) missen door een blessure, en is ook het meespelen van Xavi (Barcelona) onzeker eveneens door een blessure.

Normaal gesproken moet Spanje niet al te veel problemen hebben met het plaatsen voor de achtste finale. Op papier heeft Spanje verreweg de beste ploeg. Alleen Oekraïne zou een lastige tegenstander kunnen zijn. Tunesië en Saudie-Arabië mogen normaal gesproken geen probleem zijn. Mocht Spanje zich plaatsen voor de achtste finale, dan kan het mogelijk stuiten op Frankrijk. Bij de bookmakers is Spanje in ieder geval geen favoriet voor de titel. De Spanjaarden staan slechts 7e op deze lijst welke ruim aangevoerd wordt door Brazilië met Engeland op een 2e plaats. Toch kan Spanje een hele gevaarlijke outsider zijn. Met de kwaliteiten die de ploeg nu heeft kan het heel ver komen en kan het zeker tot de favorieten horen. Wat het gaat worden? We zien het deze zomer!


Keywords: spain,madrid,culture,barcelona

Comments

1 » jose (on Monday, June 19, 2006) said:

Estimados amigos aquí tienen ustedes esta extraña expedición que se han inventado los periódicos españoles. La historia va de una expedición a un volcán guineano. Para verla completa solo hay que teclear en Google Caldera de Luba o visitar el siguiente foro

http://www.raimonland.net/foro/index.php?s=36ea3c6e6e5c7bd4e131b3c98ba673ec&act=ST&f=5&t=888


Si sigue usted esta historia se convencerá que la expedición es mentira

Pasa este mensaje a todos los medios que puedas, a ver si hacemos rectificar a los caballeros de El País.
_________________
Pasa este mensaje

2 » jose (on Monday, June 19, 2006) said:

Estimados amigos aquí tienen ustedes esta extraña expedición que se han inventado los periódicos españoles. La historia va de una expedición a un volcán guineano. Para verla completa solo hay que teclear en Google Caldera de Luba o visitar el siguiente foro

http://www.raimonland.net/foro/index.php?s=36ea3c6e6e5c7bd4e131b3c98ba673ec&act=ST&f=5&t=888


Si sigue usted esta historia se convencerá que la expedición es mentira

Pasa este mensaje a todos los medios que puedas, a ver si hacemos rectificar a los caballeros de El País.
_________________
Pasa este mensaje

« Next Article: Job Opportunities

» Previous Article: State Educational Loan Fund (Lånekassen)