Spanish Teaching, Our blog for teachers and students of Spanish

Home Page » Post

« Next Article: Spanish Dictionary for SMS - Diccionario Español de SMS
» Previous Article: Spanish Teachers Needed in China

Thursday, October 6, 2005 (read 1131 times)
 

Spanje, Vakantieland! - Spain, Holiday Country!

by Mirjam

Spanje is al jaren lang een erg populair vakantieland. En niet voor niets, want Spanje is heel gevariëerd en door de grote verschillen in het klimaat en landschap is er voor elke toerist wat wils. Sommige provincies met dezelfde aspecten werken samen om hun attracties beter onder de aandacht te kunnen brengen. Dit doen bijvoorbeeld Galicië, Asturië, Cantabria en Baskenland.

In deze provincies vind je strand, bergen, platteland en ook is dit een perfect gebied om sport te beoefenen. Plaatsen die de moeite waard zijn voor een bezoek zijn Santiago de Compostela, Cangas de Onis, Santander en San Sebastián.

De meest bezochte standen vind je in de Valenciaanse Gemeenschap, Catalonië en Andalusië. De Valenciaanse Gemeenschap heeft meer dan 500 km kust, het heeft warme zomers en milde winters.

Wel is dit gebied erg toeristisch, maar er zijn nog steeds plekjes te vinden waar je ongeveer de enige bent. Bij Cabo de la Nao (op de kaart een uitstekende punt) kun je strandje vinden, omringt door rotsen, waar bijna niemand is en waar de vissen om je voeten heen zwemmen! Catalonië heeft een kustlijn van 120 km. De hoofdstad is Barcelona. Het is een levendige stad met veel te zien zoals de Sagrada Familia, aan deze kathedraal ontworpen door Gaudí wordt nog steeds gewerkt, het bijzondere Casa Batlló is ook ontworpen door Gaudí en is ook van binnen te bekijken en in het midden van Barcelona ligt een prachtige concertzaal, het Palau de la Música Catalana. Voor de voetbal liefhebbers is er het Nou Camp stadion van FC Barcelona. De bekende stranden liggen aan de Costa Brava (de kusten van de provincie Gerona) met vele kliffen en diepe inhammen (cala genaamd) en de Costa de Marisma, Costa Garrafa en de Costa Dorada. Dan is er nog Andalusië, waar je naar de Middellandsezee kust kan gaan en naar de kust aan de Atlantische oceaan. In dit gebied kun je heel verschillende dingen doen, het grootste verschil zit wel tussen het skiën in de Siera Nevada en lekker naar het strand gaan niet veel verderop! Bekende badplaatsen zijn Cádiz, Marbella en Málaga. Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en heeft zeker dingen die de moeite waard zijn om te bekijken zoals de enorme kathedraal en het koninklijke paleis Real Alcazar. Ook Granada is prachtig, het ligt ongeveer 3 uur van Sevilla vandaan, maar het ziet er totaal anders uit. Het Alhambra moet je gewoon bekijken, het is erg indrukwekkend en je hebt er uitzicht op de (soms besneeuwde toppen van de) Sierra Nevada! Doordat het zuiden van Spanje een tijd onder arabische heerschappij is geweest, is dit goed terug te zien aan de architectuur.

Tot de provincies van het binnenland behoren o.a. Aragón, Castilla y León, Castilla la Mancha en Extremedura. Wat deze gebieden vooral te bieden hebben zijn hun historische steden zoals Salamanca, ávila, Segovia, Toledo, Zaragoza, Cáceres en Medida. Ze hebben een grote collectie van kunstwerken en monumenten. Ook staan deze gebieden bekend om hun veelzijdige gastronomie en de prachtige landschappen.

Als je op zoek bent naar cultuur en traditie, zijn La Rioja, Murcia, Navarra en Madrid de streken om naar toe te gaan, met steden zoals Logroño, Murcia, águilas. Ook is Pamplona een bezoekje waard, deze stad staat bekend om het feest San Fermín, waar de stieren door straten rennen. Uiteraard is Madrid ook een must! Het ligt op de heuvels van de centrale spaanse hoogvlakte en is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, met ongeveer 3 miljoen inwoners. Het is een bruisende stad waar het leven dag en nacht doorgaat. De mooie plekken Plaza Mayor, het museum Thyssen-Bornemisza en museo del Prado, Puerto del Sol en het Retiro Park maken het zeker een interesante stad om te bezoeken.

De locaties die voor de toeristen erg belangrijk zijn, zijn natuurlijk de eilanden. In het midden van de Middellandse Zee liggen de Balearen. De eilandengroep bestaat uit Ibiza, Mallorca, Menorca, Formentera en Cabrera. Er zijn prachtige stranden waar je heerlijk kunt uitrusten en ook worden er veel watersporten aangeboden. Er zijn natuurlijk ook de Canarische eilanden die voor de afrikaanse kust liggen, waaronder Tenerife, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria. Het is een paradijs met veel vulkanen en stranden en je kunt er relaxen in een van de natuurparken. Ook is hier het hele jaar een heerlijk klimaat. Zoals je ziet is er dus van alles te doen in Spanje!!!


Keywords: toerisme,tenerife,steden,spain,seville,salamanca,madrid,gebieden,barcelona

Comments

No comments found.

« Next Article: Spanish Dictionary for SMS - Diccionario Español de SMS

» Previous Article: Spanish Teachers Needed in China