Spanish Teaching, Our blog for teachers and students of Spanish

Home Page » Post

« Next Article: Studying Spanish in Madrid
» Previous Article: Diary of a beginner in Salamanca part II

Monday, August 8, 2005 (read 989 times)
 

I am learning Spanish in Salamanca

by Mirjam

Hola! My name is Mirjam and I am from Holland. I've been studying Spanish at university for 3 years and I am really enjoying it. It is not a very common language to study in Holland, because in most high schools you can only choose between German and French (English is obligatory).

When I started university I had the option to choose Spanish and i was interested immediately. Spanish is very different from Dutch, so it was a challenge for me. At first I was mixing up Spanish with French, because i had been taking French for 7 years, but soon I started learning more and more Spanish.

Last year i went to Seville. I chose to go to Spain, because I was eager to improve my Spanish…and I did. I had a really great time and I thought it was a lot of fun and good practice to talk to the Spanish people. Practicing your speach helps a lot and in Holland I never really got the chance to do this.

Right now I am in Salamanca and just finished my first week at language school don Quijote. My level is low intermediate (B1) and I have been learning a lot about the Spanish verbs and the Spanish vocabulary. I have one more week left and I am looking forward to learning more!

Even though Spanish and Dutch aren't simular, it is not very difficult to learn it, as long as you practice!….And when you do….you will be able to speak with almost 500 million people all over the world!

Hola! Ik ben Mirjam en ik kom uit Nederland. De afgelopen 3 jaar heb ik op de Haagse Hogeschool met erg veel plezier spaans geleerd. In Nederland is spaans leren op de middelbare school meestal geen optie en kan je alleen kiezen tussen duits en frans.

Op de Haagse hogeschool kreeg ik de kans om spaans te leren en ik was gelijk geinteresseerd. Spaans is zo anders dan nederlands, dus het was een uitdaging. Op het begin haalde ik spaans en frans door elkaar, omdat ik daarvoor 7 jaar frans geleerd had, maar al snel begon ik steeds meer spaans te leren.

Vorig jaar ben ik naar Sevilla geweest. Ik had voor Spanje gekozen, omdat ik graag mijn spaans wilde verbeteren…en dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb een hele leuke tijd gehad en het spreken met de spanjaarden was heel leerzaam. In Nederland had ik nooit de kans gekregen om m'n spaans te oefenen.

Ik ben nu in Salamanca en heb net mijn eerste week talencursus bij don Quijote achter de rug. Mijn niveau is 'low intermediate' (B1) en we hebben vooral geleerd over de spaanse werkwoorden en spaanse woorden. Ik heb nog 1 week te gaan en ik kijk er naar uit om nog meer te leren!

Ook al zijn spaans en nederlands erg verschillend van elkaar, het is niet heel moeilijk om het te leren, als je maar oefent!…En als je dat doet…kan je met bijna 500 miljoen mensen over de hele wereld praten!


Keywords: spanish,spain,salamanca,method,grammar,diaries,courses

Comments

No comments found.

« Next Article: Studying Spanish in Madrid

» Previous Article: Diary of a beginner in Salamanca part II